Asuntolainan kilpailutus 2023

Asuntolainan kilpailuttaminen palvelujen kautta yhä suositumpaa

Verkossa toimii useita lainankilpailutuspalveluja. Palvelut ovat kaikki käyttäjälle maksuttomia ja ne etsii lainanhakijalle edullisimman mahdollisen lainan. Myös asuntolaina tai nykyisen asuntolainan marginaali on niitä, joita kilpailutetaan palvelujen kautta yhä useammin. Näiden lisäksi voit kilpailuttaa myös ASP-lainan. Asuntolainan kilpailuttaminen on palvelujen kautta helppoa ja vaivatonta. Etua.fi on lainankilpailutuspalveluista suosituin ja monelle suomalaiselle tuttu palvelu, jonka kautta voit kilpailuttaa erilaiset rahoitustarpeesi. Palvelu on ilmainen. 

Kilpailuta asuntolaina kätevästi verkossa – Etua.fi palvelun kautta

Etua.fi – palvelusta voit kilpailuttaa lainat helposti, nopeasti ja ilmaiseksi. Toimi näin:

  •  Täytä lainahakemus. Etua.fi välittää hakemuksen eteenpäin usealle pankille reaaliaikaisesti.
  •  Saat pankeilta lainatarjouksen sähköisesti tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvottelun muutaman päivän sisällä.
  • Vertaile lainatarjoukset ja valitse itsellesi paras asuntolaina.

Asuntolainan tai asuntolainan marginaalin kilpailuttaminen kannattaa aina. Kilpailuttamisella voi tuoda sinulle jopa tuhansien eurojen säästöt vuodessa. Tämän rahan voit käyttää muuhun hyödylliseen tai lyhentää lainaa nopeammin pois mitä olit suunnitellut. Asuntolainan kilpailuttamisella on tarkoitus löytää asiakkaalle mahdollisimman hyvä asuntolaina hänen tarpeisiin. Edullinen asuntolaina on tietenkin kaikkien haaveena mutta hinnan lisäksi kannattaa tutustua ja vertailla myös muita ehtoja. Asuntolainan kilpailuttamisessa hakemuksessa kysytään samoja tulo – ja velkatietoja kuin pankkien omilla sivuilla lainaa hakiessasi.

Asp – lainan kilpailutaminen

Voit kilpailuttaa myös asp – lainan. Säästämisen jälkeen voit kilpailuttaa lainan ja ottaa laina valitsemastasi pankista. Asp – lainaa ei siis tarvitse ottaa siitä pankista, missä asp-tiliä on säästetty. Kun vaihdat pankkia, vastaanottava pankki on velvollinen lainan lisäkoron maksuun.

Asp – laina lyhyesti:
  • Asuntosäästöjärjestelmä, jolla valtio tukee ensiasunnon ostajia.
  • Asp – tili on tarkoitettu 15–39-vuotiaille ensimmäisen oman asunnon ostajille.
  • Tilin voi aukaista 15 – vuotiaana ja viimeistään 39 – vuotiaan. Alle 18 – vuotiaat voivat säästää ainoastaan tuloista, jotka he ovat itse hankkineet. Aviopuolisot voivat säästää asp-tilille yhdessä vaikka toinen olisi täyttänyt jo 40 vuotta.
  • Asp-lainan voi saada kun olet säästänyt vähintään 10% ostettavan asunnon hinnasta. Minimiaika säästämiselle on 2 vuotta, jota ennen et lainaa voi saada. Säästämiselle on myös  minimiraja 150 euroa ja enimmäisraja 3000 euroa vuosineljännestä kohti.

Asuntolainan kilpailutus 2022 - Kilpailuta asuntolainasi nopeasti verkossa

asuntolainan kilpailutus 2023