Halvin autorahoitus 2021

Mistä halvin autolaina? Kilpailuta autolaina ilmaiseksi

Löydä halvin autorahoitus 2022 kilpailuttamalla ilmaiseksi. Vertaa halvin autolaina edullisella korolla ja joustavalla takaisinmaksuajalla. 

Helppo autorahoitus ilman takaajia

Edullinen autorahoitus kuukausimaksulla on helppo ja turvallinen tapa rahoittaa auton hankinta. Autorahoitusta voit hakea useissa autoliikkeissä tai hakea lainaa kilpailuttamalla lainat verkossa. Ehdot voivat poiketa autoliikkeistä haetuista lainoissa sekä korot voivat olla suurempia.

Autolainan hakeminen verkossa on helppoa ja nopeaa. Voit verrata halvimmat autolainat ylhäältä tai kilpailuttamalla ilmaisesta palvelusta täältä.

Ylhäällä lainaa tarjoavat rahoittajat tarjoavat edullista lainaa, jotka kilpailevat pankkien lainojen kanssa matalilla koroillaan. Vertaa halvimmat lainat uutta autoa varten ja hae halpa autolaina joustavalla takaisinmaksuajalla.

Perinteisen autorahoituksen sijaan verkossa haettu autolaina hyödyntää sinua monin tavoin:
 • Voit vapaasti valita ostatko auton autoliikkeestä tai yksityiseltä.
 • Saat uuden tai käytetyn auton heti omiin nimiisi.
 • Saat valita myytkö vanhan autosi pois vai annatko sen vaihdossa uutta autoa varten.
 • Ei kaskopakkoa
 • Saat rauhassa valita uuden auton kun rahoituspuoli on jo hoidettu.
 • Edullinen autorahoitus kuukausimaksulla tuo joustavuutta takaisinmaksuaikaan.
Edullinen autorahoitus kuukausimaksulla tuo joustavuutta maksuaikaan
halvin autorahoitus 2021

Auton ostaminen käteisellä vai rahoituksella?

Auton rahoitus voidaan hoitaa omilla säästöillä, autoliikkeen rahoitusvaihtoehdolla tai erillisellä autolainalla. Alhaalla käymme läpi näiden vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia. Mitään oikeaa rahoitustapaa ei auton hankintaan tietenkään ole, vaan jokainen valitsee itselleensä sopivan vaihtoehdon.

Auton rahoittaminen omilla säästöillä

Omilla säästöillä auton ostaminen on näistä halvin vaihtoehto, johon kuitenkin harvalla on varaa. Omilla säästöillä auton ostamisella vältät lainan ylimääräisiltä lisäkuluilta. Myös osittainen käteismaksu on varsin hyvä vaihtoehto, jolloin et tarvitse hakea niin suurta autolainaa ja lainakulut jäävät pienemmäksi.

 • Vältät ylimääräiset lainakulut, kuten korot, avausmaksut ja lainan ylläpitokulut
 • Saat auton heti omaksesi
Auton rahoittaminen autoliikkeen osamaksusopimuksella

Auton voi rahoittaa myös autoliikkeen omilla osamaksusopimuksilla. Näissä sopimuksissa voi ehdot olla houkuttelevia; kiinteä matala korko ja pitkä takaisinmaksuaika sekä alhainen kuukausimaksu. Tämä vaihtoehto onkin hyvä, mikäli omilla säästöillä ei autoa voi rahoittaa.

Hyvät lainaehdot luovat turvallisuuden tunnetta ja voivat tuoda joustoa talouteen, kun auto rahoitetaan autoliikkeen osamaksulla. Haittapuolena tällaisessa sopimuksessa on, että voit päätyä ostamaan kalliimman auton mikä alkuperin oli ajatuksena. Houkuttelevat lainaehdot pätee myös kalliimpaan autoon ja pätevä automyyjä osaa myydä auton, joka tuo enemmän voittoa yritykselle. Autoliikkeen rahoituksissa on monesti myös ehto kalliille täyskaskolle, jota et välttämättä tarvitse.

 • Autoliikkeet voivat tarjota houkuttelevat lainaehdot, kuten kiinteä matala korko, pitkä takaisinmaksuaika ja pieni kk-erä.
 • Tuo joustoa talouteen
 • Voi toisaalta houkutella ostamaan kalliimman auton mikä oli alunperin tarkoitus
 • Autoa et saa heti omaksi
Auton rahoittaminen erillisellä lainalla

Pankit ja muut rahoittajat tarjoavat sekä vakuudellista että vakuudetonta autolainaa. Vakuudellinen laina on aina halvempi vaihtoehto. Usein vakuudeksi asetetaan juuri ostettava auto. Käytettyä tai vanhaa autoa ei kuitenkaan voida käyttää vakuutena sen huonon myyntiarvon vuoksi. On hyvä huomioida halutaanko vakuudeksi asettaa kiinteistöä, mikäli maksuongelmia ilmenee.

Vakuudettomia lainantarjoajia on useita. Näissä korot ja muut maksut voivat vaihdella paljon. Kova kilpailu on kuitenkin johtanut siihen, että korot ovat laskeneet ja muut lisäkulut hävinneet tai pienentyneet. Vakuudettomat lainat ovatkin varsin hyvä vaihtoehto auton hankintaan.

 • Houkuttelevat lainaehdot niin vakuudellisissa kuin vakuudettomissa autolainoissa
 • Tuo joustoa talouteen
 • Erillisen lainan hakemisen jälkeen voit rauhassa etsiä haluamasi auton
 • Saat auton heti omaksesi ja voit valita vakuutuksen oman mielesi mukaan

Auton arvon aleneminen - Mikä auto säilyttää arvonsa pisimpään?

Uusi auto alkaa menettään arvoaan nopeasti. Se, kuinka nopeasti auton arvo tippuu vuosittain riippuu monesta tekijästä. Auton malli, merkki, ajetut kilometrit ja huoltohistoria vaikuttaa oleellisesti auton arvoon. Leasingyhtiö Leaseplanin mukaan uusi auto menettää arvoaan noin 10 prosenttia vuosittain ja yli 5 vuotta vanhan auton arvo tippuu 7 prosenttia. Autoliiton tekemä selvitys kertoo auton arvon tippuvan 14% ensimmäisenä vuonna, jonka jälkeen arvonalenema hidastuu 10:een prosenttiin vuosittain. Uuden auton suurin kustannus syntyykin sen arvon vähentymisestä.

Vuonna 2019 myytyjen uusien autojen keskihinta oli 34 000 euroa. Ensimmäisen vuoden jälkeen auton arvo olisi autoliiton tekemän selvityksen mukaan 29 240 euroa. Toisen vuoden jälkeen arvo on tippunut 26 316 euroon ja kolmannen vuoden jälkeen auton arvo on  23 684 euroa. Viiden vuoden jälkeen auton arvo on noin puolittunut.

Auton arvonalenema vuosien mukaan
Uusi auto 34 000 euroa Arvonalenema Auton arvo
1. Vuosi 14% 29 240e
2. Vuosi 10% 26 316e
3. Vuosi 10% 23 684e
4. Vuosi 10% 21 315e
5. Vuosi 10% 19 184e
Auton arvo 5 vuoden jälkeen 10% 17 265e

On hyvä muistaa, että kysytyt autot säilyttävät arvonsa pidempään. Ne autot, joita ostetaan uutena paljon, ovat myös kysyttyjä käytettynä. Kova kysyntä hidastaa arvon alenemista. Suomessa eniten rekisteröityjä autoja viime vuosina on ollut esimerkiksi; Nissan Qashqai, Scoda Octavia, Toyoata Yaris, Volkswagen Golf jaToyota Auris.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Vuoden 2021 Suomen suosituin auto oli Toyota Corolla

Julkaistu 15.12.2021 – Mt3uutiset.fi

Vaikka vuosi 2021 ei vielä ihan lopussa ole, on autokaupan vuosi pitkälti jo taputeltu. Autokauppa hiljenee joulun aikoihin ja pyhät vähentävät liikkeiden aukiolopäiviä. 

Tammi-marraskuun tilastoista voidaan päätellä pitkälti jo koko vuoden autokaupan trendit. Ylivoimainen voittaja ensirekisteröinneistä oli Toyota Corolla, joka nappasi jopa 15,4% osuuden. Toiseksi myydyin auto oli Toyota Yaris ja koklmantena Skoda Octavia. Merkkien kolmen kärki oli Toyota, Volkswagen ja Skoda.

Alla näet 10 myydyintä autoa, merkin, mallin, myytyjen autojen määrän sekä prosenttiosuuden.

SijaMerkki ja malliMyyntiMarkkinaosuus
1Toyota Corolla5 0985,7 %
2Toyota Yaris3 6224,1 %
3Skoda Octavia3 5303,9 %
4Toyota RAV42 5602,9 %
5Volvo XC602 1282,4 %
6Volvo XC402 1102,4 %
7Nissan Qashqai1 9912,2 %
8Kia Rio1 7532,0 %
9Volkswagen Golf1 7341,9 %
10Volvo V601 6861,9 %

Autorahoituksen yleisimmät mokat

Julkaistu 10.10.2019 – Auto Bild.fi 

Yleensä autot ostetaan autoliikkeen rahoituksella tai oman pankin rahoituksella. Nämä voivat olla hyviä vaihtoehtoja mutta halvempiakin rahoituksia voi löytyä. Katso yleisimmät mokat, jotka tehdään auton oston yhteydessä

 • Rahoitus otetaan autoliikkeestä tai ensimmäisenä mieleen tulevasta pankista

Usein auto rahoitetaan autoliikkeen omalla rahoituksella. Tämä voi olla helpoin vaihtoehto mutta ei aina edullisin. Auto voidaan rahoittaa kilpailuttamalla laina ennen ostoa, jolloin löydät edullisimman lainan ja voit rauhassa lähteä etsimään sopivaa autoa.

 • Usko siihen, että autoliikkeen tarjoama rahoitus on edullisin

Vielä muutamia vuosia sitten vakuudettomat lainat olivat suhteellisen kalliita eivätkä ne kyenneet kilpailemaan autoliikkeiden rahoitusten kanssa. Nykyään tilanne on eri, eivätkä autoliikkeiden omat rahoitukset ole aina edullisimpia. 

 • Pelkän korkoprosentin vertailu

Pelkkä korkoprosentti ei kerro todellista lainan kulua. Ole tarkkana myös perustamismaksussa ja käsittelykuluissa. Todellinen vuosikorko voi nousta näiden vuoksi paljonkin.

Halvin autorahoitus 2022 näyttää parhaimmat vaihtoehdot sinulle auton hankintaa varten

halvin autolaina 2022