Edullisin kulutusluotto 2021

Kilpailuta Edullisin kulutusluotto 2022

Etsi edullisin kulutusluotto 2022 nopeasti. Ilmainen palvelu etsii sinulle halvimman lainan tarpeisiisi. 

Kulutusluottoja tarjoavat yritykset - Maltilliset korot tutuilta toimijoilta

Jokainen rahoittaja tarjoaa edullisinta ja joustavinta lainaa. Markkinointikikka on tietenkin ymmärrettävää mutta kuluttaja haluaa selkeyttä lainojen hintoihin ja hakea halvimman mahdollisen lainan kilpailuttamisen kautta. Pidemmittä puheitta halvimpien joukkoon nousee kerta toisensa jälkeen tutut toimijat. Big Bank, Fellow Finance ja Komplett Bank on kulutusluottovertailuissa edullisimpien joukossa. Sujuva ja helppo asiakaspalvelu on suomeksi ja rahoittajat ovat luotettavia toimijoita. Lue lisää pankeista alhaalta. 

Palvelu kilpailuttaa lainasi mm. alla olevilta pankeilta

edullisin kulutusluotto 2022

Vuonna 1992 Virossa perustettu Big Bank on kansainvälinen toimija, joka on erikoistunut monipuolisiin rahoitusasioihin. Big Bank toimii Suomen ja Viron lisäksi myös Latviassa, Liettuassa, Espanjassa, Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa ja Hollannissa. Suomessa Big Bank avattiin vuonna 2009.

Big Bank palvelee monipuolisissa rahoitusasioissa ajasta, paikasta ja kellonajasta riippumatta. Big Bankin missio on tehdä rahoituksesta yksinkertaista ja antaa ihmisille mahdollisuus parantaa elämänlaatuaan. Big Bank tarjoaa erisummaisia lainoja eri menoihin ja hankintoihin. Kulut vaihtelevat lainoista riippuen, jotka kuitenkin esitetään sivuilla selkeästi ilman piilokuluja. Tarjolla on esimerkiksi autolainat ja remonttilainat.

Lainan hakijan tulee olla vähintään 22-vuotias Suomen kansalainen tai Suomessa vakituisesti asunut henkilö. Raha-asiat tulee olla hyvin hoidettuna ja nettotulosi (palkka tai eläke) tulee olla vähintään 1200e/kk.

kulutusluotto 4000e 2021

Ferratum perustettiin vuonna 2005, jonka jälkeen sen toiminta on laajentunut kansainvälisesti. Tällä hetkellä Ferratum toimii 23 eri maassa. Ferratum Bank p.l.c on osa Ferratum Oyj:tä ja se on listattu Frankfurtin pörssin päälistalla. Ferratumin idea on keskittyä kasvuun ja kehittää palvelua sekä tuotteita ottaen kuitenkin asiakkaat aina huomioon.

Ferratumin visio on olla finanssialan johtava toimija sekä nopeissa pienlainoissa että muissa rahoituksen osa-alueissa. Sen periaatteita ovat luottamus ja läpinäkyvyys. Ferratum pitää tärkeänä olla avoin asiakkaiden kanssa vuorovaikutuksessa. Yli 2 miljoonaa tyytyväistä asiakasta eivät voi olla väärässä. Ferratum on yksi suurimpia rahoitusalan toimijoita.

Kotisivut ja Ferratumin lainaehdot ovat selkeitä. Kuluista kerrotaan rehdisti mitään piilottamatta. Ferratum tarkistaa aina lainanhakijoiden tiedot ja luottokelpoisuuden.

Hakijan tulee olla täysi-ikäinen, raha-asiansa moitteettomasti hoitava Suomen kansalainen. Ferratumin Joustava-lainaa hakijan tulee olla vähintään 20 vuotias ja Prime-lainan hakijat vähintään 25 vuotiaita. Asiakaspalvelu palvelee suomenkielellä arkisin 8-18 välisenä aikana. Ensimmäistä lainaa hakiessasi myönnetty päätös maksetaan tilille kello 7-23 välisenä aikana. Vanhat asiakkaat voivat tehdä nostoja tililtä kellon ympäri.

Komplett Bank on norjalainen rahoituspalveluja tarjoava pankki, joka tarjoaa kulutusluottojen lisäksi jälleenrahoituspalveluja. Komplett Bank perustettiin vuonna 2014 ja se on Norjan pankkien talletussuojarahaston jäsen. Komplett Bank on osa Komplett Group-konsernia, jonka alla toimii useita Norjan johtavia verkkokauppatoimijoita.

Komplett Bank tarjoaa kulutusluottoa edullisesti. Asiakastyytyväisyys on oleellinen osa sen toimintaa. Komplett Bankin pyrkimys on tarjota markkinoiden joustavinta rahoituspalveluja kuluttajille. Verkkosivustolta löydät kattavat tiedot lainanhakemisprosessista, jotka ollaan esitetty selkeästi ja perusteellisesti. Voit hakea sivuston kautta esim. autolainaa tai muihin menoihin tarkoitettua kulutusluottoa.

Komplett Bank Joustoluottoa voit hakea, mikäli olet vähintään 23 vuotias Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva. Sinulla tulee olla säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.

Risicum kuuluu Aurajoki Nordin Oy:hyn, joka on palvellut rahoitusasioissa suomalaisia kuluttajia jo vuodesta 2005. Sen tarjoamat tuotteet ovat luotettavia, turvallisia sekä hyvin kohtuullisesti hinnoiteltuja. Risicum on vakavarainen yritys, joka palvelee kuluttajia ammattitaidolla luotettavien järjestelmien avulla.

Risicumin verkkosivuilta näet kokonaiskulut heti lainaa hakiessasi. Asiakastyytyväisyys on korkea selkeän kulurakenteen, edullisten korkojen ja joustavan takaisinmaksuajan vuoksi. Verkkosivusto on myös selkeä ja löydät tarvitsevat tiedot sivustolta nopeasti ja helposti.

Lainan hakijan tulee olla täysi-ikäinen, jolla on säännölliset tulot eikä maksuhäiriötä. Lainan hakijan tulee olla myös Suomen kansalainen tai vähintään 2 vuotta Suomessa asunut henkilö.

Kulutusluotto eri hankintoihin

Kulutusluottoa käytetään moniin eri tarpeisiin. Yllättävät menot voivat haitata taloudellista tilannetta, jolloin kulutusluoton tarjoama joustava maksuaika voi tulla kyseeseen. Oli sitten kyseessä auton rahoitus, kodin remontti tai muu menoerä, voi kulutusluotto tarjota joustoa. Alhaalla yleisimmät kohteet, jolloin kulutusluottoa haetaan:

Yleisimmät syyt hakea edullisin kulutusluotto 2022 ovat:

1. Auton hankinta

Auton hankinta on monelle pakollinen esimerkiksi töiden vuoksi ja rahan säästäminen käteisellä ostamiseen vie liian kauan. Laina sopii hyvin auton hankintaan, mikäli myyjä ei tarjoa rahoitusvaihtoehtoja esimerkiksi jos hankit auton yksityiseltä.

2. Kodin remontti

Äkilliseen remontointitarpeeseen sopiva remonttilaina auttaa teettämään remontin välittömästi. Monesti myös vähemmän pakollinen sisustusremontti halutaan toteuttaa heti inspiraation synnyttyä.

3. Matkailu ja harrastukset

Harrastukset ja matkailut ovat monelle niin tärkeitä, että ne halutaan toteuttaa välittömästi. Laina sopii tähän tarkoitukseen, jota voidaan maksaa myöhemmin osissa pois.

Kulutusluottojen korkokatto muuttui 2019

Kulutusluotoille asetettiin uusi korkokatto 1.9.2019. Korkokattolaki koskee kaikkia kulutusluottoja sekä luottokortteja. Korkokatto asetti luotoille rajan, jonka mukaan lainan nimelliskorko saa olla enintään 20% vuodessa. Ennen tätä alle 2000 euron lainoilla oli 50% korkokatto. Todellisen vuosikoron sijaan lainan nimelliskorolle asetettiin tiukennuksia.

Korkojen rajaamisen lisäksi lakimuutos rajasi myös muita kuluja. Tähän kuului lainojen ylläpito – ja muiden kulujen rajaaminen 150 euroon vuodessa. Maksuajan pidentämisestä perittävät kulut rajattiin 20 euroon vuodessa ja yksittäinen maksuajan pidentäminen ja siitä perittävä ylimääräinen kulu saa olla korkeintaan viisi euroa.

Muutokset ovat kuluttajille positiivinen muutos, sillä korot ja kulut laskivat ja kuluttaja voi saada aiempaa halvemman lainan. Lainan ominaisuuksiin, markkinointiin ja ehtoihin tuli myös lisää selkeyttä, joka helpottaa lainakulujen ymmärtämistä. Korkokatto kiristi toisaalta lainan myöntämisen kriteereitä. Luottoa on nykyään vaikeampi saada ja monesti hyväksytylle lainalle kriteerinä onkin esim. vakituiset palkkatulot tai eläke.
Uudella korkokatolla haluttiin kohtuullistaa kulutusluottojen hinnoittelua. Lakimuutoksella haluttaan tuoda myös selkeyttä luottojen kustannuksiin ja tavoitella suomalaisten velkaantumisen hidastamista.

Koronapandemian vuoksi asetettu 10% korkokatto

Koronapandemian vuoksi asetettiin 1.7.2020 väliaikainen korkokatto, joka rajasi tiettyjen kulutusluottojen enimmäiskoron 10%:een. Tämän tarkoitus oli pyrkiä vähentämään velkaongelmaisten talousvaikeuksia sekä varmistamaan että luoton korot ovat maltillisia. Kulutusluottojen väliaikainen hintasääntely on voimassa 1.7.2020 – 31.12.2020 välisen ajan, jolloin luotosta ei saa periä yli 10% korkoa. Tämän ajan myös muitakaan luotosta sovittuja maksuja ei saa korottaa.

Korkokaton lisäksi rahoittajien myöntämien kulutusluottojen suoramarkkinointi kiellettiin. Kielto koski kaikkia luotonantajia, luotonvälittäjiä ja muita tahoja. Kielto tarkoitti käytännössä sitä, että luottoja ei saa mainostaa postitse, puhelimitse tai sähköpostitse uusille, nykyisille tai edellisille asiakkaille. Lainoille asetettiin myös ehto ettei luoton mainonnassa saa antaa harhaanjohtavaa tietoa luoton korosta. Vaikka väliaikaisen hintasääntelyn jälkeen katsottiinkin korkojen taas nousevan, tulee lainojen myöntämisessä tulla ilmi se, että korko voi nousta kun tilapäinen korkokatto päättyy.

Marraskuussa 2020 hallitus päätti jatkaa korkokaton voimassaoloaikaa syksyys 2021 saakka. Tämä tarkoittaa että myös jatkossa uudet asiakkaat saavat kulutusluoton edullisesti.

Tuleeko pysyvä matalampi korkokatto voimaan vuonna 2022?

1.8.2021 – 28.2.2022 välisenä aikana oikeusministeriön asettama työryhmä aikoo selvitellä mahdollisuuksia, jolla tehtäisi pysyviä muutoksia kuluttajaluottojen sääntelyyn. Sen lisäksi oikeusministeriö on asettanut seurantaryhmän seuraamaan kuluttajaluottotyöryhmän työtä. Työryhmän tarkoitus on selvittää mahdollisuuksia asettaa pysyvä matalampi korkokatto kuluttajaluottoihin, jolla estettäisiin väestön ylivelkaantumista. 

Työryhmän tarkoitus on myös valmistella pysyvää sääntelyä, joka koskee eritoten kuluttajaluottojen markkinointia. Tarkoituksena on myös tutkia mahdollisuutta alentaa korkoa niistä luotoista, jotka myönnettiin ennen 1.9.2019, jolloin 20% korkokatto määrättiin. 

Oikeisministeriön asettama työryhmä työskentelee 28.2.2022 loppuun asti, jonka jälkeen työryhmän ehdotetut muutokset päättyvät eduskunnan käsittelyyn. On siis mahdollista, että vuonna 2022 tulee voimaan laki, joka määrää pysyvän matalamman korkokaton sekä rajoitetumman markkinointisäännöstelyn.

Enemmän työryhmän tehtävistä ja tavoitteista voit lukea oikeusministeriön sivuilta täältä

Katso edullisin kulutusluotto 2022 - Vertaa ja säästä