Halvin sairausvakuutus 2021

Halvin sairausvakuutus 2022 - Valitse paras sairausvakuutus hinta alkaen 9,00€/kk

Halvin sairausvakuutus alkaen 9,00€/kk.  Hanki edullinen vakuutus vakavan sairauden varalle.

halvin sairausvakuutus

Turvaa itsesi ja lähimmäisesi tapaturman ja vakavan sairauden turvalla.

Hinta alkaen 9,00€/kk
Kertakorvaus jopa 35 000€

Sairausvakuutus turvaa tapaturman tai vakavan sairauden

Tapaturma ja vakava sairaus voi osua kenen tahansa kohdalle. Sairausvakuutus on hyvä olla silloin kun elämä yllättää ikävästi. Vakava sairauden tai tapaturman varalta sairausvakuutus tuo taloudellista turvaa. Vakuutustorin kertakorvaus on jopa 35 000€, joka mahdollistaa sen, että voit rauhassa järjestää elämäsi uudelleen kun vakava sairaus tai tapaturma yllättää.

Usein unohdamme turvata oman terveytemme. Kodin ja auton vakuutamme lähes aina, mutta kaikkein tärkein, eli oma terveytemme jää vakuuttamatta. Tapaturma tai vakava sairaus voi tuoda vakavia taloudellisia haasteita puhumattakaan haasteista, joita terveyden heikentyminen tuo tullessaan. Sairausvakuutus on tuo turvaa tukemalla arkesi uudelleen järjestämistä. Vakuutuksesta saama kertakorvaus auttaa taloudellista tilannettasi, jotta voit keskittyä toipumiseen. Elämä on näin helpompi järjestää uudelleen.

Vakuutus vakavan sairauden varalle
Vakuutustorin sairausvakuutus kattaa 6 yleistä vakavaa sairautta:
 • syöpä
 • aivoverenvuoto
 • ohitusleikkaus
 • sokeus
 • sydänkohtaus
 • pitkäaikaishoito

Lisäksi sairausvakuutus kattaa:

 • Henkivakuutuksen kuoleman varalta mistä tahansa syystä
 • Tapaturmaisen osittaisen tai pysyvän vammautumisen, joka on aiheutunut vakuutuskauden aikana
paras sairausvakuutus

Paras sairausvakuutus - Helppo, joustava ja edullinen

Vakuutustorin sairausvakuutus on helppo, joustava ja edullinen vakuutus vakavan sairauden varalle. Vakuutusmaksu ja korvaus määräytyvät vakuutuspaketin ja vakuutusta hakevan iän perusteella. Korvausmäärä voi olla jopa 35 000€. Summan voit käyttää parhaimmalla katsomallasi tavalla. 

Turvaa

 • syöpä
 • aivoverenvuoto
 • ohitusleikkaus
 • sokeus
 • sydänkohtaus
 • pitkäaikaishoito
 • henkivakuutuksen kuoleman varalta
 • tapaturmaisen pysyvän tai osittaisen vammautumisen

Joustava

Korvaussumman suuruus on itse valittavissa oman elämäntilanteeseen sopivaksi.

Korvausmäärät määräytyvät vakuutuspaketin ja ikäsi perusteella.

Korvaus

Korvaussumma maksetaan yhdessä erässä kokonaisuudessaan. Summan voit käyttää kuten parhaimmaksesi näet. 

Edullinen

Vakuutustorin sairausvakuutusta maksat pienissä kuukausierissä. Hinta määräytyy ikäsi perusteella. 

Hinnat alkaen 9,00€/kk

Henkivakuutus turvaa kun pahin tapahtuu

Henkivakuutus on vakuutus, joka korvaa tietyn summan, jos vakuutettu henkilö menehtyy. Summa riippuu henkivakuutuksen laajuudesta. Vakuutustori tarjoaa suppeaa, kattavaa ja laajaa henkivakuutusta, joiden korvattavat summat vaihtelevat laajuuden mukaan.

Henkivakuutuksia on kahta erilaista tyyppiä, riskihenkivakuutus eli kuolemanvaravakuutus ja säästöhenkivakuutus. Riskihenkivakuutus on edellä mainitun kaltainen vakuutus, joka korvaa tietyn rahallisen summan kun vakuutettu henkilö kuolee. Säästöhenkivakuutus on puolestaan tapa sijoittaa, ei varsinainen vakuutus. Henkivakuutukset ovat riskihenkivakuutuksia monissa tapauksissa, mikäli niitä ei mitenkään erikseen täsmennetä. 

Tarvitsenko henkivakuutuksen?

Henkivakuutus on turva, jota suositellaan erityisesti heille, joilla on asuntolainaa ja perhe. Mikäli läheistesi toimeentulo riippuu sinun tuloistasi, on henkivakuutus myös hyvä olla. Mieti tarkkaan ovatko perheesi toimeentulo sinusta riippuvainen ja jos pahin tapahtuisi, miten he selviäisivät taloudellisesti. Käy ainakin seuraavat asiat läpi kun mietit henkivakuutuksen tarvetta:

 • Jos menehdyt, mitä käytännön arkielämän haasteita perheellesi aiheutuu surun lisäksi.
 • Riittävätkö puolisosi tulot asuntolainan maksamiseen?
 • Miten puolisosi tulot riittää lasten harrastuksiin, mikäli menehdyt?
 • Haluatko helpottaa perheesi elämän uudelleenjärjestystä taloudellisesti, jos kuolet?
Mikä on Vakuutustori?

Vakuutustori Oy on Suomen Finanssivalvonnan valvonnassa toimiva vakuutusasiamies. Vakuutustorin erikoistumiseen kuuluu henkilövakuudet.  Vakuutuksenantajana toimii hyvämaineinen ja vakaa Novis vakuutusyhtiö, joka toimii 11 eri maassa Euroopassa.

Suomessa Novis on myöntänyt vakuutuksia vuodesta 2017 lähtien. Vakuutustori Oy myy Suomessa Noviksen Tapaturman ja vakavan sairauden vakuutusta yksinoikeudella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yksityisiä sairausvakuutuksia käytetään useammin vaikka enemmistö jää tappiolle

Julkaistu 23.1.2019 – Stat.fi

Yksityisiä sairausvakuutuksia hankitaan yhä useammin. Tuloluokka on selvästi yhteydessä sairausvakuutuksen hankintaan. Alimman tuloluokan kotitalouksissa vakuutus oli vain 8 prosentilla kun ylemmillä vastaava luku oli 30%. Vakuutuksen rahallinen hyöty oli suurinta ylimmissä tuloluokissa kun taas lapsiperheet hyötyivät siitä vähiten.

Yksityiset vakuutusyhtiöt tarjoavat sairausvakuutuksia, joiden kautta vakuutukset monesti hankitaan. Vakuutus kattaa laajasti terveyspalvelujen kustannuksia ja lääkeostoja siltä osin kun vuosikohtainen omavastuuraja ylittyy. Sairausvakuutusta kutsutaan myös esimerkiksi terveysvakuutukseksi, lapsivakuutukseksi tai vauvavakuutukseksi. Jälkimmäinen vakuutus hankitaan tulevalle lapselle jo ennen lapsen syntymää. 

Sairausvakuutusten suosio on kasvanut merkittävästi. Vuonna 2017 kotitaloudet maksoivat jo lähes miljoonasta sairausvakuutuksesta. Määrä oli kasvanut kahdeksassa vuodessa jopa 35 prosenttia. Suosion kasvu lähti kiihtymään jo vuosituhannen vaihteen jälkeen kun 1990-laman jälkeen terveyskeskusmaksut palautettiin käyttöön. Joka viidennellä kotitaloudella oli yksi tai useampi sairausvakuutus, joista nämä maksoivat keskimäärin 400 euroa vuonna 2016.

Lapsiperheet sairausvakuutusten suurkuluttajia

Sairausvakuutuksia löytyy jokaisesta kotitaloustyypistä. Lapsiperheet ovat kuitenkin vakuutusten suurkäyttäjiä ja myös heille vakuutuksia eniten markkinoidaan. Lähes puolella kahden huoltajan lapsiperheillä oli vakuutus ja yhden huoltajan perheissäkin noin kolmanneksella. Yksin asuvilla vakuutus oli enää noin joka kymmenellä.

VAKUUTUKSEN HANKKINEIDEN KOTITALOUKSIEN OSUUS KOTITALOUSTYYPIN MUKAAN

sairauskuluvakuutus hinta

Lapsiperheiden lisäksi sairauskuluvakuutusten maksajissa erottuu selvästi pientaloissa asuvat kotitaloudet. Suomessa n. puolet kotitalouksista asuu joko omakoti-, pari tai rivitalossa. Kuitenkin n. 70 prosenttia sairausvakuutusten maksajista asuu pientalossa ja loput 30 prosenttia kerrostalossa. Joka neljännessä omakotitalotaloudessa löytyy vakuutus mutta kerrostalokodeissa vakuutus löytyy enää joka seitsemännessä. Sairausvakuutusten hankkiminen on yleisempää kaupungin kehysalueilla ja ulommalla kaupunkialueella kuin kantakaupunkialueilla. Sen sijaan pk-seutu ei erottunut muusta maasta vakuutusten yleisyydessä. 

Sairausvakuutukset ovat harvinaisia eläkeläistalouksissa. Vain 6 prosentilla eläkeläistalouksista löytyy vakuutus. Selitys voi olla se, että vanhemmilla ihmisillä sairausvakuutusten hinnat ja ehdot ovat sellaisia, jotka eivät houkuttele niitä hankkimaan.

Sairauskuluvakuutus löytyy useimmiten ylemmillä tuloluokilla

Yksityisillä vakuutuksilla ei ollut kovinkaan suurta kysyntää ennen 1990-luvun lamaa. Pitkään luotettiin julkisiin palveluihin eikä yksityisillä vakuutuksilla katsottu olevan tarvetta. Tilanne on tänä päivänä aivan toisenlainen. 1990 – laman jälkeen terveyshuoltomaksut palautettiin käyttöön. Sen lisäksi ihmisten vaurastuminen ja toisaalta vapaa-ajan puute ovat saaneet ihmiset yhä useammin hankkimaan vakuutuksen. Useampi henkilö haluaa erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti eivätkä halua odottaa pitkiä aikoja. Yksityisen sairauskuluvakuutuksen katsotaan olevan hintansa arvoinen, jolla asiat hoituu huomattavasti nopeammin. Monille vakuutus tuo myös turvallisuuden ja helpotuksen tunnetta, vaikka vakuutus ei kaikille olekaan rahallisesti kannattava sijoitus.

Erityisesti ylemmillä tuloluokilla vakuutusten hankkiminen on yleistä. Vakuutusten hinta katsotaan olevan edullinen ja hyöty niistä on suurempi. Alemmilla tuloluokissa tilanne taas on päinvastainen. Vakuutus löytyi alimmassa tuloluokassa vain 8 prosentilla kun ylimmässä vastaava luku oli 30 prosenttia.

VAKUUTUKSEN HANKKINEIDEN KOTITALOUKSIEN OSUUS TULOLUOKITTAIN

vakuutus vakavan sairauden varalle

Vakuutusten rahallinen hyöty pienintä lapsiperheille

Kulutustutkimuksen mukaan kotitaloudet maksoivat vakuutuksesta lähes 400 euroa vuonna 2016. Kelan rekisteritietojen mukaan nämä kotitaloudet käyttivät yksityisen sektorin lääkäripalveluja ja reseptilääkkeitä 600 euron edestä. Vakuutusmaksun päälle jokainen joutuu kuitenkin maksamaan omavastuusumman, joka tyypillisesti on n. 150 euroa vuodessa. Rahallisesti vakuutuksen kannattavuus ei ole jokaisessa kotitaloustyypissä itsestäänselvyys. Selvä enemmistö jää jopa tappiolle. Parhaiten vakuutuksesta hyötyivät ylimpään tuloluokkaan kuuluvat ja heikointen vakuutuksesta hyötyivät kahden huoltajan lapsiperheet.

SAIRAUSVAKUUTUKSEN HYÖTY/TAPPIO KOTITALOUSTYYPIN MUKAAN, EUROA/VAKUUTUKSEN HANKKINUT KOTITALOUS

Kuvio 3. Sairausvakuutuksen hyöty/tappio kotitaloustyypin mukaan, €/vakuutuksen hankkinut kotitalous

Vakuutusten suosion kasvu ei näy yksityispalvelujen käytön määrässä

Vakuutusten suosion kasvu ei ole merkittävästi lisännyt yksityispalvelujen käyttöä. Vuonna 2017 yksityisillä lääkäriasemilla oli n. 10 % enemmän asiakkaita kuin vuosituhannen alussa. Vakuutusten suosion kasvuun verrattuna tämä on melko vähän ja viime vuosina käyntimäärät ovat olleet jopa laskussa. Julkisen puolen lääkärikäynneissä ei merkittäviä muutoksia ole havaittu. 

Yksityislääkärien määräämät tutkimukset ja hoidot sen sijaan yleistyivät merkittävästi. Erityisesti laboratoriotestien ja radiologisten tutkimusten määrät ovat lisääntyneet. Sen lisäksi määrättyjen reseptilääkkeiden määrä on kasvanut nopeasti.

Kannattaako yksityinen sairauskuluvakuutus?

Se tuskin on kenellekään yllätys, että vakuutuslaitokset tekevät vakuutuksilla voittoa. Liiketoiminnan tulee olla kannattavaa, muuten homma ei pyöri. Sairauskuluvakuutus on kuitenkin monelle turva, joka tuo ennakoitavuutta ja turvaa arkeen. Monelle vakuutus on myös apu, jolla voi käydä helpommin ja vaivattomammin yksityislääkärin puolella. Jo tämän katsotaan olevan tarpeeksi iso hyöty vaikkei se taloudellisesti aina olisikaan kannattavaa. Jokainen kuitenkin miettii omalta osaltaan vakuutuksen kannattavuutta.