Lainojen siirto toiseen pankkiin

Raha-asioiden keskittäminen on järkevä teko

Lainojen siirto toiseen pankkiin voi tulla kyseeseen, mikäli sinulla on useita lainoja eri paikkaan. Lainojen keskittäminen onkin fiksu tapa helpottaa raha-asioiden hallintaa. Useat pankit ovat suostuvaisia lainojen keskittämiseen. Pankit tietenkin hyötyvät tästä mutta myös kuluttaja saa selkeämmän kuvan raha-asioistaan kun lainat yhdistetään yhteen pankkiin. Kun lainat yhdistetään, maksat vain yhtä lainaa useiden sijaan. Tämä helpottaa arkea ja saat paremman kokonaiskuvan taloudellisesta tilanteestasi. Menot ja tulot on helpommin hahmotettavissa kun useiden eri lainojen ja niiden korkojen sijaan maksatkin enää yhtä lainaa yhteen paikkaan.

Lainojen yhdistämisellä voit myös säästää kuukausittaisissa menoissa merkittävästi. Useissa luottokorteissa ja lainoissa on esimerkiksi kuukausimaksut tai muita ylläpito – ja palvelukuluja. Näistä voi yhteensä kertyä jo useita kymmeniä euroja kuussa, mikäli lainoja on paljon. Kun maksat yhtä lainaa, vältät näiltä turhilta kuluilta ja säästä rahaa joka kuukausi. Kun siirrät lainat yhteen pankkiin, voit myös miettiä sopivan takaisinmaksuajan. Mikäli haluat pienemmän kuukausierän, voit valita pitkän takaisinmaksuajan mahdollisuuksien mukaan. Pidempi takaisinmaksu aika tarkoittaa suurempaa rahasummaa, jonka maksat takaisin mutta toisaalta kuukausimenosi pysyvät matalampina. Punnitse tarkkaan sopiva kuukausierä, jotta taloutesi pysyy tasapainossa.

Lainan keskittämisen hyödyt:
1. Yksi laina – Yhdet kulut

Kun maksat useiden lainojen sijaan vain yhtä lainaa, säästät palvelu – kuukausi – ja ylläpitokuluissa. Voit myös saada merkittävästi edullisemman koron lainallesi kun keskität ja siirrät lainasi toiseen pankkiin.

2. Raha-asioiden hallitseminen helpottuu

Useiden lainojen ja niiden korkojen ja palvelumaksujen maksaminen aiheuttaa myös päänvaivaa. Raha-asioiden hoitaminen voi tuntua ylivoimaiselta, etkä ole täysin perillä omasta taloudellisesta tilanteestasi. Näiden lainojen siirto toiseen pankkiin ja yhden lainan maksu helpottaa arkeasi ja auttaa hallitsemaan raha-asioitasi.

3. Pankkiasioiden keskittäminen tuo etuja

Mitä enemmän keskität pankki – ja vakutuusasioita yhteen pankkiin, sen enemmän saat etuja, kuten bonuksia.

 

Lainojen siirto toiseen pankkiin